UWV deelt 1100 loonsancties uit

17-07-2017 | Actualiteiten

< 1 min. lezen

In de eerste vier maanden van 2017 heeft het UWV 11.500 re-integratieverslagen beoordeeld. In 1 op de 10 gevallen volgde een onvoldoende beoordeling en een loonsanctie, de verplichting om het loon van een werknemer nog maximaal een jaar langer door te moeten betalen. In circa 600 gevallen ging het om een inhoudelijke sanctie, net zoveel als in de eerste vier maanden van 2016. Daarnaast werden ook nog eens 500 administratieve loonsancties opgelegd wegens een onvolledig re-integratieverslag. Dit extra jaar loondoorbetaling valt niet onder de dekking van een verzuimverzekering en kan zo oplopen tot een grote (extra) financiële last voor werkgevers!

Maakt u zich zorgen over een lopend verzuimdossier? Neem dan contact op met Be Suitable. Een second opinion door één van onze register casemanagers brengt duidelijkheid voor alle betrokkenen en geeft de regie op het ziekteverzuim. Blijkt het dossier bijvoorbeeld (nog) niet compleet? Dan leveren wij advies en concrete vervolgstappen om zo een eventuele loonsanctie te voorkomen.

Marc Houtman

Marc Houtman

Auteur

Marc Houtman is werkzaam als manager bij Be Suitable. Hij stuurt het team aan en ontwikkelt de dienstverlening. Ook adviseert hij werkgevers op het gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s. Hij is sinds 2013 geregistreerd Case & Care manager (RCMC®) en heeft veel ervaring op het gebied van risicobeheersing binnen de Nederlandse sociale zekerheid. Marc is tevens initiatiefnemer van ArboNext, een dochteronderneming van Nedasco B.V. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en mogelijke samenwerking? Neemt contact op met Marc via mj.houtman@besuitable.nl.

Gerelateerde artikelen

Inzicht in WW en WIA: wat moet je weten als werkgever?

Inzicht in WW en WIA: wat moet je weten als werkgever?

Als werkgever is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelingen rondom werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, zoals de WW (Werkloosheidswet) en WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen deze twee en hoe ze elkaar versterken.

Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?

Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?

Als werkgever weet je dat ziekteverzuim en vooral langdurig verzuim een grote impact heeft op je bedrijf. Maar wat kost ziekteverzuim nu precies per dag? In deze blog zetten we de kosten voor je op een rijtje en geven we een duidelijk overzicht van de verschillende factoren die een rol spelen. Zo krijg je een beter beeld van de totale kosten.

Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?

Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?

Als werkgever krijg je te maken met verzuim wanneer een werknemer ziek is en niet kan werken. Het is belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn volgens de arbeidswetgeving en de Wet arbeidsomstandigheden (Arbowet). We leggen uit wat je als werkgever moet doen en wat je rechten zijn bij verzuim.

0 reacties