Regel uw e-Herkenning

8-11-2019 | Sociale Zekerheid

2 min. lezen

Per 1 november kunt u op de website van het UWV enkel inloggen met e-Herkenning. E-Herkenning is vergelijkbaar met DigiD maar dan voor ondernemers; met behulp van e-Herkenning kunt u als werkgever veilig en eenvoudig online toegang krijgen tot online overheidsdiensten. Dit geldt ook voor online toegang tot het UWV.

Wat betekent dit voor u als werkgever?
Dit betekent dat alle werkzaamheden die u als werkgever normaliter via de werkgeversportaal van het UWV kon regelen, per 1 november alleen te regelen is als u kunt inloggen met behulp van e-Herkenning. Indien u geen e-Herkenning heeft, kunt u dus uw online zaken met het UWV niet regelen. Dit kan bijvoorbeeld een probleem opleveren als u uw werknemer ziek uit dienst wilt melden om uw werknemer een ziektewet uitkering te laten ontvangen. Die kan u dan niet online ziek uit dienst melden als u nog geen e-Herkenning heeft geregeld. Om deze reden is het zeer belangrijk dat u uw e-Herkenning tijdig regelt. Er kan sprake zijn van een lange wachttijd afhankelijk van de leverancier waar u een aanvraag doet tot e-Herkenning. Wacht dus niet te lang en vraag e-Herkenning vandaag nog aan.

Belangrijke informatie voor het aanvragen van e-Herkenning
Er zijn een aantal erkende leveranciers e-Herkenningsmiddelen: Digidentity, Login, Connectis, Quavadis, KPN, Reconi. Houd hierbij rekening met het betrouwbaarheidsniveau om te kunnen inloggen met e-Herkenning. Bij dit niveau is een identiteitscontrole verplicht. Stem dit af met de leverancier. Per instantie verschilt het betrouwbaarheidsniveau. Bij het UWV is dit EH3 of hoger. Het aanvragen van e-Herkenning kost geld. De kosten zijn gebonden aan de leverancier waar de diensten voor e-Herkenning worden gekocht.

Indien een tussenpersoon de online zaken regelt voor uw bedrijf, kan er gebruik worden gemaakt van een ketenmachtiging waarmee een tussenpersoon zaken kan regelen in een werkgeversportaal.

Via de volgende websites kunt u e-Herkenning aanvragen en meer informatie vinden over de procedure van de ketenmachtigingen.

E-Herkenning aanvragen: https://www.eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning
Stappenplan om e-Herkenning aan te vragen: https://www.eherkenning.nl/inloggen-met-eherkenning/middel-aanvragen
Ketenmachtiging e-Herkenning: https://www.eherkenning.nl/ketenmachtiging

Melek Kuloglu

Melek Kuloglu

Auteur

Melek Kuloglu is Casemanager Regie op Verzuim bij Be Suitable. Dagelijks informeert en adviseert zij werkgevers bij complexe verzuimvraagstukken.

Gerelateerde artikelen

Inzicht in WW en WIA: wat moet je weten als werkgever?

Inzicht in WW en WIA: wat moet je weten als werkgever?

Als werkgever is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelingen rondom werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, zoals de WW (Werkloosheidswet) en WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen deze twee en hoe ze elkaar versterken.

Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?

Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?

Als werkgever weet je dat ziekteverzuim en vooral langdurig verzuim een grote impact heeft op je bedrijf. Maar wat kost ziekteverzuim nu precies per dag? In deze blog zetten we de kosten voor je op een rijtje en geven we een duidelijk overzicht van de verschillende factoren die een rol spelen. Zo krijg je een beter beeld van de totale kosten.

Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?

Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?

Als werkgever krijg je te maken met verzuim wanneer een werknemer ziek is en niet kan werken. Het is belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn volgens de arbeidswetgeving en de Wet arbeidsomstandigheden (Arbowet). We leggen uit wat je als werkgever moet doen en wat je rechten zijn bij verzuim.

0 reacties