Het Stap-budget: ook een optie voor werknemers die aan het re-integreren zijn

13-01-2023 | Sociale Zekerheid

< 1 min. lezen

Heeft u werknemers die aan het re-integreren zijn? Het komt vaak voor dat werknemers een tweede spoor moeten volgen wegens hun resterende mogelijkheden. Misschien weten ze niet heel goed wat ze anders willen of kunnen op de arbeidsmarkt. U kunt ook werknemers hebben die hun kennis willen uitbreiden. Denk in beide scenario’s aan het STAP-budget. Met dit budget kan een werkende of werkzoekende zich blijven ontwikkelen tijdens zijn of haar loopbaan. Dit kan dus ook de re-integratieduur verkorten.

Dit jaar zijn er vijf tijdvakken waarin het Stap-budget kan worden aangevraagd. Het eerste tijdvak start op 28 februari. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden van het Stap-budget.

De kernpunten over het Stap-budget 2023

  • Het eerste tijdvak start op 28 februari.
  • In 2023 is er 170 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit is verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken.
  • Halverwege dit jaar komt er voor de doelgroep t/m MBO-4 125 miljoen extra beschikbaar.
  • Tot 30 jaar kan er geen STAP-budget worden aangevraagd voor een door het ministerie van OCW erkende voltijdsopleiding (zoals een voltijd bacheloropleiding of een voltijd bol-opleiding in het mbo). Dit om samengaan met studiefinanciering te voorkomen.
  • Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaalt de deelnemer de rest zelf. Hierin kunt u als werkgever optreden door de rest of een deel daarvan bij te dragen voor uw werknemer. Maak hierover schriftelijke afspraken met uw werknemer.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over, bijvoorbeeld, het schriftelijk vastleggen van de (financiële) afspraken die u met uw werknemer heeft gemaakt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 033 330 26 93 of via mail@besuitable.nl.

Melek Kuloglu

Melek Kuloglu

Auteur

Melek Kuloglu is Casemanager Regie op Verzuim bij Be Suitable. Dagelijks informeert en adviseert zij werkgevers bij complexe verzuimvraagstukken.

Gerelateerde artikelen

Inzicht in WW en WIA: wat moet je weten als werkgever?

Inzicht in WW en WIA: wat moet je weten als werkgever?

Als werkgever is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelingen rondom werkloosheid en arbeidsongeschiktheid, zoals de WW (Werkloosheidswet) en WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen deze twee en hoe ze elkaar versterken.

Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?

Wat kost ziekteverzuim per medewerker per dag?

Als werkgever weet je dat ziekteverzuim en vooral langdurig verzuim een grote impact heeft op je bedrijf. Maar wat kost ziekteverzuim nu precies per dag? In deze blog zetten we de kosten voor je op een rijtje en geven we een duidelijk overzicht van de verschillende factoren die een rol spelen. Zo krijg je een beter beeld van de totale kosten.

Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?

Wat zijn je rechten als werkgever bij verzuim?

Als werkgever krijg je te maken met verzuim wanneer een werknemer ziek is en niet kan werken. Het is belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn volgens de arbeidswetgeving en de Wet arbeidsomstandigheden (Arbowet). We leggen uit wat je als werkgever moet doen en wat je rechten zijn bij verzuim.

0 reacties